GlazenDesignTafel.nl - Glazen Bureau LLT OFX Executive ...
GlazenDesignTafel.nl - Glazen Bureau LLT OFX Executive ... | glazen bureau

Zeven Momenten Die In Principe Uw Bureau-ervaring Opsommen Glazen Bureau

30 views

Buitenlandse partijen sloegen het afgelopen jaar een flinke slag op de Nederlandse markt, zo blijkt uit een inventarisatie van MBCF. MBCF-adviseurs Jaap de Jong en Bas de Haan wijzen op het hoge aantal transacties: 247 in totaal.

GlazenDesignTafel.nl - Glazen Bureau LLT OFX Executive ..
GlazenDesignTafel.nl – Glazen Bureau LLT OFX Executive .. | glazen bureau

Image Source: glazendesigntafel.nl

Een groot deel daarvan (ruim 60 procent) kende een internationale component; in 2016 was dat nog bij minder dan de helft van de transacties het geval. Buitenlandse partijen tonen met name interesse in de wat grotere Nederlandse nichespelers, om hun bestaande portfolio uit te breiden of aan te vullen.

Vooral interesse in machinebouwers

Ook opvallend is de grote activiteit in de private equity-hoek; in 81 gevallen (van de in totaal 247 transacties) was er aan de kopende kant sprake van een investeringspartij. Dat is een beduidend hoger percentage dan een aantal jaren geleden. Veel PE-partijen richten zich daarbij op ‘traditionele’ maakbedrijven (machinebouwers); minder interesse is er voor bedrijven in de higthech- en medtech-hoek.

Een partij die zich wél actief richtte op de medtech-sector, was Philips. De Eindhovense elektronicafabrikant lijfde in totaal 11, voornamelijk software-gerelateerde bedrijven in. Ook andere Nederlandse maakbedrijven uit de top 19 (ondernemingen met een omzet van meer dan 500 miljoen euro) waren actief op de markt; ze waren betrokken bij 47 transacties (33 koop, 14 verkoop). In 2016 waren dat er nog 30.

glazen bureau - Design Online Meubels - glazen bureau
glazen bureau – Design Online Meubels – glazen bureau | glazen bureau

Image Source: webshopapp.com

Opvallend was het grote aantal bedrijven uit de papierbranche dat in andere handen kwam: toiletpapierproducent Van Houtum, kartonproducent SolidPack, Coldenhove en Koninklijke Schut wisselden afgelopen jaar van eigenaar. Daarmee lijkt er voorlopig een einde te zijn gekomen aan de consolidatieslag in de papierbranche.

Papierbranche: flink wat bedrijven wisselden van eigenaar

Ook in de bouwsector steeg het aantal transacties, onder invloed van de verder aantrekkende economie en het dreigende tekort aan bouwmateriaal. Zo kwam Technisch Bureau Soest (TBS Soest), marktleider op het gebied van straat- en trottoirkolken en putafdekkingen, in handen van investeerder Triacta. In het najaar werd Brakel, marktleider op het gebied van glazen daken, lichtstraten en rookbeheerssystemen, overgenomen door Kingspan (wereldleider op het gebied van hoogwaardige isolatie).

Veel buitenlandse investeerders proberen via gerichte overnames hun foothold in nichemarkten te vergroten. Zo nam de Indiase investeringsmaatschappij Jindal Poly Films de Apeldoornse verpakkingsproducent APF over.

Kantoormeubilair 16 Personen Glazen Bureau/moderne Kantoor Tafel ..
Kantoormeubilair 16 Personen Glazen Bureau/moderne Kantoor Tafel .. | glazen bureau

Image Source: alicdn.com

Ook de Zweedse industriële holding Indutrade roerde zich op de Nederlandse markt, met in totaal 4 transacties in de hightechsector (RS Technics en Tradinco) en de machinebouw (Bönnenkamp en Corode). Vooral de overname van Trandinco valt daarbij op; met de aankoop van het in kallibratie-apparatuur en sensortechniek gespecialiseerde bedrijf spelen de Zweden in op het groeiende belang van sensoren binnen de industrie.

Buitenlandse investeerders vergroten hun foothold in nichemarkten

Medio december viel de verkoop op van Kipp & Zonen, specialist op het gebied van zonnestralingsmeetinstrumenten, aan de Duitse OTT Hydromet Groep; ook weer een overname die past in de serie strategische overnames door buitenlandse partijen.

ASML-toeleverancier Pneutec (specialist op het gebied van industriële automatisering) kwam in handen van Aalberts Industries. Andere opvallende naam: matrassen- en beddenfabrikant Auping uit Deventer kwam deels in handen van de Zwolse investeerder Wadinko.

- glazen bureau
– glazen bureau | glazen bureau

Image Source: staticflickr.com

Onder de bedrijven uit de Maakindustrie100 vonden in 2017 relatief weinig transacties plaats; er was voornamelijk sprake van autonome groei, en minder van fusies en overnames. Opvallende transactie was (naast de al genoemde verkoop van Coldenhove) de overname van reinigingsmiddelenfabrikant HG door de Belgische investeringsmaatschappij Cobepa.

Relatief weinig transacties bij de Maakindustrie100

MGG werd verkocht aan participatiemaatschappij Parcom Capital, die de aluminiumgieterij uit het Limburgse Tegelen de ruimte biedt om te investeren in expansie. Draadwalserij FNSteel uit Alblasserdam (in 2016 nog nummer 91 in de Maakindustrie100) werd opgekocht door British Steel.

Aan de kopende kant viel op dat Maakindustrie100-bedrijven zich afgelopen jaar vooral richtten op faillissementen. Zo verwierf Shipyard De Hoop (nummer 87) een scheepswerf uit faillissement, en maakte het failliet verklaarde Van Voorden Castings in Zaltbommel een doorstart onder dezelfde eigenaar, de Andus Group (nummer 80, Staalconstructies en ander bouwmateriaal). Bayards Aluminium Constructies (nummer 52) ten slotte nam het failliet verklaarde Van Campen Industries over.

GLAZEN WANDEN EN DEUREN voor bureau of kantoor – Anyway ..
GLAZEN WANDEN EN DEUREN voor bureau of kantoor – Anyway .. | glazen bureau

Image Source: wordpress.com

Dit artikel is onderdeel van het dossier Made in NL. Bij MT vinden we dat Nederland trotser mag zijn op zijn maakbedrijven. Met Made in NL wil MT de kennisdeling binnen én over de sector bevorderen en maakbedrijven een podium bieden. Opdat we terecht trots zijn op de hidden champions van de maakindustrie. In deze missie wordt MT vergezeld door de volgende partners: Centraal Beheer, MBCF, NIBC en Salesforce.

Lees ook:

Zeven Momenten Die In Principe Uw Bureau-ervaring Opsommen Glazen Bureau – glazen bureau
| Encouraged to be able to my personal blog, on this time I am going to demonstrate with regards to keyword. And today, this can be the 1st photograph:

Glazen Ronde Eettafel Meubels - Johncalle - glazen bureau
Glazen Ronde Eettafel Meubels – Johncalle – glazen bureau | glazen bureau

Image Source: modernemeubels.com

Why not consider graphic preceding? is actually which remarkable???. if you think and so, I’l l show you many picture once again down below:

So, if you want to obtain these incredible pictures regarding (Zeven Momenten Die In Principe Uw Bureau-ervaring Opsommen Glazen Bureau), simply click save button to download the photos for your laptop. They are prepared for obtain, if you want and wish to own it, just click save logo in the web page, and it’ll be instantly down loaded in your home computer.} Lastly in order to get new and the recent graphic related to (Zeven Momenten Die In Principe Uw Bureau-ervaring Opsommen Glazen Bureau), please follow us on google plus or bookmark this page, we try our best to provide regular up grade with fresh and new shots. Hope you love staying here. For most upgrades and latest information about (Zeven Momenten Die In Principe Uw Bureau-ervaring Opsommen Glazen Bureau) images, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark section, We attempt to give you update regularly with fresh and new photos, enjoy your browsing, and find the best for you.

Here you are at our site, contentabove (Zeven Momenten Die In Principe Uw Bureau-ervaring Opsommen Glazen Bureau) published .  Today we are pleased to announce we have found an extremelyinteresting contentto be discussed, namely (Zeven Momenten Die In Principe Uw Bureau-ervaring Opsommen Glazen Bureau) Many individuals attempting to find info about(Zeven Momenten Die In Principe Uw Bureau-ervaring Opsommen Glazen Bureau) and definitely one of these is you, is not it?

Glazen deuren op maat – Anyway Doors blog - glazen bureau
Glazen deuren op maat – Anyway Doors blog – glazen bureau | glazen bureau

Image Source: wordpress.com

gepo ? retro super seventies design staande lamp - glazen bureau
gepo ? retro super seventies design staande lamp – glazen bureau | glazen bureau

Image Source: staticflickr.com

BUREXPO kantoormeubelen - glazen bureau
BUREXPO kantoormeubelen – glazen bureau | glazen bureau

Image Source: burexpo.be

GLAZEN WANDEN EN DEUREN voor bureau of kantoor – Anyway ..
GLAZEN WANDEN EN DEUREN voor bureau of kantoor – Anyway .. | glazen bureau

Image Source: wordpress.com

Design Glazen Bureau Ghost - Bureaus - Kantoormeubilair ..
Design Glazen Bureau Ghost – Bureaus – Kantoormeubilair .. | glazen bureau

Image Source: 4udesigned.nl

Glazen bureau Design tafel 16x16 cm, Metropolis | Design tafel ..
Glazen bureau Design tafel 16×16 cm, Metropolis | Design tafel .. | glazen bureau

Image Source: mijnwebwinkel.nl

Osram Retro Space age Bollamp 70’s met magneet – glazen bureau | glazen bureau

Image Source: staticflickr.com

bol.com | hjh office Delta - Bureau - Computerbureau - Zilver ..
bol.com | hjh office Delta – Bureau – Computerbureau – Zilver .. | glazen bureau

Image Source: s-bol.com

Glas Computer Bureau Met Hutchblack Glazen Bureau,Roestvrij Staal ..
Glas Computer Bureau Met Hutchblack Glazen Bureau,Roestvrij Staal .. | glazen bureau

Image Source: alicdn.com

Gallery for Zeven Momenten Die In Principe Uw Bureau-ervaring Opsommen Glazen Bureau

Leave a Reply