Hastings Oak Bed and 2 Bedsides Set – Next Day Delivery ...
Hastings Oak Bed and 2 Bedsides Set – Next Day Delivery ... | hastings bed

Top Vijf Trends In Hastings-bed Om Te Kijken | Haastig Bed

22 views

“Welcome to Sierra Leone! Can I take your temperature?” De aankomst op het vliegveld van de hoofdstad Freetown begint meteen met een steeds terugkerend ritueel: het opnemen van ieders temperatuur.

Hastings Oak Bed and 2 Bedsides Set – Next Day Delivery ..
Hastings Oak Bed and 2 Bedsides Set – Next Day Delivery .. | hastings bed

Image Source: worldstores.co

Met een pistoolthermometer wordt gekeken of niemand boven de 38 graden uitkomt. Want zoals de informatiefolder schrijft: “Ebola is real and in Sierra Leone.” En ebola begint meestal met flinke koorts.

ZIE OOK: Alles wat je moet weten over ebola

Handen schudden is uit den boze. De ziekte verspreidt zich via lichamelijk contact. Dat moet dus worden vermeden. Voor de inwoners van Sierra Leone is dat niet altijd makkelijk. Voor mij ook niet. Bij aankomst ga ik op het vliegveld meteen de fout in als de ambassadeur ons begroet. Mijn uitgestoken hand weigert-ie: “Dat is protocol.”

Community Requests - Roomstyler Forum - hastings bed
Community Requests – Roomstyler Forum – hastings bed | hastings bed

Image Source: ondiseno.com

“In Sierra Leone is ebola geen ver-van-mijn-bed-show, maar keiharde dagelijkse realiteit.”

Ook voor de ministers Hennis en Ploumen is het even wennen. Bij de ontmoeting met de kersverse ebolacoördinator van de Verenigde Naties de volgende ochtend gaat het mis: ze schudden handen. Ook even later bij een bezoek aan het presidentiële paleis steken de ministers weer enthousiast hun hand uit. Om hem net op tijd weer terug te trekken.

In Sierra Leone is ebola geen ver-van-mijn-bed-show, maar keiharde dagelijkse realiteit. “Help us!”, roept een jongen bij een roadblock waar weer onze temperatuur wordt opgenomen. “We really need your help.” Langs de weg staan grote borden waarmee mensen worden opgeroepen toch vooral op te passen. En dan moet je nog overal waar je komt verplicht je handen wassen. Het kan je niet ontgaan dat dit land gebukt gaat onder de ebola-epidemie, die in nog geen jaar tijd al duizenden mensenlevens heeft geëist.

hastens bed - 28 images - new hastens vividus linens ..
hastens bed – 28 images – new hastens vividus linens .. | hastings bed

Image Source: rigalio.com

Toch vraag je je ook af hoe het kan dat het virus zich niet nog sneller heeft verspreid. Mensen leven boven op elkaar, in krakkemikkige huizen of zelfs krotten. Ze verplaatsen zich opeengepakt in minibusjes. En met al het vuil dat op straat rondzwerft, kun je je nauwelijks voorstellen dat hygiëne hier hoog op de agenda staat. Om nog maar niet te spreken over het gebrek aan organisatie. De veiligheidsmaatregelen op het vliegveld, om maar iets te noemen, zijn een lachertje. De een moet vingerafdrukken geven en een foto laten maken, de ander kan na het tonen van zijn paspoort gewoon doorlopen. Waarom? Dat blijft een groot vraagteken. Er wordt dan ook gefluisterd dat niet Sierra Leone zelf de touwtjes in handen heeft bij de ebolabestrijding. Nee, eigenlijk zijn het de Britten die deze taak op zich hebben genomen.

Het Hastings Treatment Center even buiten Freetown is een van de vele behandelcentra voor ebolapatiënten die in allerijl uit de grond zijn gestampt. De overleversfabriek, zo wordt het centrum ook wel genoemd. Met recht, want bijna twee derde van de 750 ebolapatiënten die hier afgelopen maanden zijn opgenomen, heeft de kliniek genezen weer verlaten. Dat is een veel betere score dan de gemiddelde overlevingskans van vier op de tien.

“Door een openstaand raam kijken we in een zaaltje met eenvoudige, oude ziekenhuisbedden  waar de geïnfecteerden in liggen. Zo komt ebola wel heel dichtbij.”

File:Master of Mary of Burgundy - Dying in bed in the Book ..
File:Master of Mary of Burgundy – Dying in bed in the Book .. | hastings bed

Image Source: wikimedia.org

Als ik met cameraman John Kwant voor de delegatie uit reis, komen we per ongeluk in het verkeerde deel van het centrum terecht. Of misschien wel juist het goede, want daar zien we pas echt goed hoe de behandeling van ebolapatiënten er aan toe gaat. Een patiënt zit half ontkleed op de rand van haar bed en wordt gewassen door twee mensen in witte, beschermende pakken. Even verderop wordt een behandelaar in eenzelfde wit pak grondig afgespoeld voor-ie zijn spullen uit mag trekken. Door een openstaand raam kijken we in een zaaltje met eenvoudige, oude ziekenhuisbedden waar de geïnfecteerden in liggen. Zo komt ebola wel heel dichtbij.

Hennis en Ploumen, die even later het andere deel van het centrum bezoeken, krijgen iets minder te zien. Toch krijgen ook zij een aardig beeld van wat er allemaal gebeurt met het geld en de hulpgoederen uit onder andere Nederland. Bovendien spreken zij ook met enkele ex-ebolapatiënten die de ziekte hebben overleefd, en nu als hulpverlener of vrijwilliger in het Hastings Center werken. Hennis: “Dit maakt heel veel indruk op mij.”

Het blijft toch een probleem, zo vertelt een van de doktoren in het centrum, om mensen er steeds van te blijven doordringen dat ze moeten blijven letten op hygiëne. “We blijven herhalen dat je iemand die ziek is niet moet aanraken. En dat je een overleden ebolapatiënt niet moet wassen of kussen. Maar ja, het is onze cultuur om overledenen deze behandeling te geven. We blijven zeggen dat ze dat niet moeten doen als we van ebola af willen komen.”

King Size Bed Frame - Hastings Ivory Bed Frame - M - hastings bed
King Size Bed Frame – Hastings Ivory Bed Frame – M – hastings bed | hastings bed

Image Source: ebayimg.com

Een ex-patiënt die we tegenkomen blijft optimistisch: “Ik denk dat er dit jaar wel een einde komt aan ebola hier. Misschien al wel in maart.” Maar of dat lukt? Het lijkt onwaarschijnlijk. Zelf betrap ik me er er bij de zoveelste keer handen ontsmetten op dat door mijn hoofd schiet: “Alweer?”

Top Vijf Trends In Hastings-bed Om Te Kijken | Haastig Bed – hastings bed
| Pleasant in order to my personal website, in this particular time I’m going to show you with regards to keyword. And now, this can be the first picture:

Hastings Park Noosa - Stay In Noosa - hastings bed
Hastings Park Noosa – Stay In Noosa – hastings bed | hastings bed

Image Source: stayinnoosa.com.au

Think about image earlier mentioned? is actually which amazing???. if you believe and so, I’l l show you some photograph once more under:

So, if you would like obtain all of these great pics regarding (Top Vijf Trends In Hastings-bed Om Te Kijken | Haastig Bed), just click save button to save the shots for your personal computer. There’re prepared for transfer, if you’d prefer and want to get it, click save badge on the web page, and it will be immediately saved to your laptop computer.} Finally if you desire to have unique and the recent image related with (Top Vijf Trends In Hastings-bed Om Te Kijken | Haastig Bed), please follow us on google plus or bookmark this site, we attempt our best to offer you regular up grade with all new and fresh graphics. We do hope you like keeping here. For many updates and recent information about (Top Vijf Trends In Hastings-bed Om Te Kijken | Haastig Bed) images, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark area, We try to provide you with update regularly with fresh and new pics, enjoy your browsing, and find the best for you.

Thanks for visiting our site, contentabove (Top Vijf Trends In Hastings-bed Om Te Kijken | Haastig Bed) published .  Today we’re delighted to declare we have found an extremelyinteresting nicheto be reviewed, that is (Top Vijf Trends In Hastings-bed Om Te Kijken | Haastig Bed) Lots of people searching for info about(Top Vijf Trends In Hastings-bed Om Te Kijken | Haastig Bed) and of course one of them is you, is not it?

Community Requests - Roomstyler Forum - hastings bed
Community Requests – Roomstyler Forum – hastings bed | hastings bed

Image Source: ondiseno.com

Furnished Apartment Rental East Vancouver | Sugar | 22 Hastings ..
Furnished Apartment Rental East Vancouver | Sugar | 22 Hastings .. | hastings bed

Image Source: rentwithadvent.com

Book Super 22 - Hastings in Hastings | Hotels
Book Super 22 – Hastings in Hastings | Hotels | hastings bed

Image Source: cdn-hotels.com

Hastings: Fossil dinosaur footprint - hastings bed
Hastings: Fossil dinosaur footprint – hastings bed | hastings bed

Image Source: staticflickr.com

Fairlight Hall Event Categories Places to stay - hastings bed
Fairlight Hall Event Categories Places to stay – hastings bed | hastings bed

Image Source: fairlighthall.co.uk

HASTINGS QUEEN TALLBOY SUITE TAS OAK/NATURAL (EJ-N22) | Queen ..
HASTINGS QUEEN TALLBOY SUITE TAS OAK/NATURAL (EJ-N22) | Queen .. | hastings bed

Image Source: dixiecummings.com.au

One Bed Hastings St - Netanya Noosa Beachfront Accommodation - hastings bed
One Bed Hastings St – Netanya Noosa Beachfront Accommodation – hastings bed | hastings bed

Image Source: netanyanoosa.com

Hastings Oak King Size Bed - Bringy Furniture - hastings bed
Hastings Oak King Size Bed – Bringy Furniture – hastings bed | hastings bed

Image Source: bringyfurniture.co.uk

Marks  - hastings bed
Marks – hastings bed | hastings bed

Image Source: ebayimg.com

Our Lady - hastings bed
Our Lady – hastings bed | hastings bed

Image Source: staticflickr.com

hastens bed - 28 images - new hastens vividus linens ..
hastens bed – 28 images – new hastens vividus linens .. | hastings bed

Image Source: moblesmorato.com

LPD Hastings Double Oak Bed Frame - hastings bed
LPD Hastings Double Oak Bed Frame – hastings bed | hastings bed

Image Source: archerssleepcentre.co.uk

Budget Hotels in Hastings Bed  - hastings bed
Budget Hotels in Hastings Bed – hastings bed | hastings bed

Image Source: hotels.uk.com

Hazelwood Home Hastings Panel Bed | Wayfair UK - hastings bed
Hazelwood Home Hastings Panel Bed | Wayfair UK – hastings bed | hastings bed

Image Source: wfcdn.com

Gallery for Top Vijf Trends In Hastings-bed Om Te Kijken | Haastig Bed

Leave a Reply