Badkamer Verven Met Latex: Wandverlichting doet in een ...
Badkamer Verven Met Latex: Wandverlichting doet in een ... | latex voor badkamer

Nu Is Het Tijd Om De Waarheid Over Latex Voor Badkamer Te Leren Kennen Latex Voor Badkamer

20 views

Van buiten ziet dit er een gewoon huis uit.

Badkamer Verven Met Latex: Wandverlichting doet in een ..
Badkamer Verven Met Latex: Wandverlichting doet in een .. | latex voor badkamer

Image Source: glasmaatje.nl

Bio-ecologisch

Van aan de straat ziet de villa er een klassieke woning uit. Nochtans is hij van bodem tot nok uit stro gemaakt. Er woont een modern gezin met drie zonen dat het graag milieubewust houdt, zonder daarbij toegevingen te doen op het vlak van comfort. Architect Mark Depreeuw van architectenatelier Archi4 ontwierp in nauwe samenwerking met hen een ruime villa met een maximum aan respect voor de natuur.

‘Dat we bewust ecologische keuzes hebben gemaakt, doet niets af aan de architectuur. Esthetiek en ecologie kunnen perfect samengaan’, zegt Mark.

De centrale as van de woning loopt door tot het dak en is bedekt met een glazen lichtstraat. Grote ramen en open ruimtes, dat moet energie vreten zou je denken. ‘Toch niet’, zegt Mark. ‘Stro is heel isolerend, maar het is ook een ademend materiaal, juist omdat het een natuurlijk product is. Daardoor blijft de temperatuur mooi op peil. En als het heel warm is dient de lichtstraat als een grote schouw: langs de open ramen kan de warmte weg en komt koele lucht binnen gedurende de nacht. Als symbolische brug tussen dag- en nachtleven loopt de passerelle dwars door deze binnenstraat.

Ademende materialen

Verwarmen doet het gezin met één centrale, zuinige massakachel op hout, die aangesloten is op een circuit dat in de muren door het hele huis werd aangebracht

Alternatief voor tegels badkamer - THOMAS GASPERSZ - latex voor badkamer
Alternatief voor tegels badkamer – THOMAS GASPERSZ – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: gaspersz.nl

In de woning werden synthetische producten zo veel mogelijk gemeden. De muren bestaan uit houtconstructies die opgevuld zijn met strobalen van 45 centimeter dik. Daarop kwam een lemen bepleistering aan de binnenzijde die in sommige ruimtes gekleurd werd met een ecologische verf. De buitengevel werd bepleisterd met trasskalkpleister, meer ademend dan cementpleister.

‘Latex op deze muren is uit den boze, dat is een materiaal dat niet ademt, wat de vochtbalans in de woning zou verstoren.’

Ook de dakisolatie bestaat uit stro en werd bekleed met keramische pannen. De afwerking in de badkamer gebeurde met tadelakt, ook al een natuurlijk materiaal, en de vloeren bestaan uit eiken lamellen op kant van duurzaam hout, kastanje plankenvloeren (van kleine kastanjebomen) en leisteen in de keuken. Het resultaat is verrassend strak en contrasteert met wat we ons doorgaans voorstellen bij een strobalenwoning.

Muurverwarming

Overal natuurlijke materialen, en onder de vloer zitten schelpen en kurk.

Verwarmen doet het gezin met één centrale, zuinige massakachel op hout, die aangesloten is op een circuit dat in de muren door het hele huis werd aangebracht. ‘Het principe is hetzelfde als vloerverwarming. Alleen is vloerverwarming niet zo gezond als we vaak denken. De warmte komt via onze voeten in ons lichaam, maar onze voeten hebben het liever wat minder warm dan de rest van ons lichaam. Horizontale straling voelt veel beter aan.’ De kachelschouwafvoer loopt, voor hij naar het dak gaat, onder de stenen zitbank door, die zo ook verwarmd wordt en een knus en warm leeshoekje creëert voor koude winterdagen.

badkamerverf, keukenverf folder aanbieding bij Gamma - details - latex voor badkamer
badkamerverf, keukenverf folder aanbieding bij Gamma – details – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: voordeelmuis.nl

Natuurlijk afvalproduct

De duurzame reflex is stilaan doorgedrongen bij de meeste bouwers en bovendien stimuleert de overheid ons aan de hand van premies om onze huizen maximaal te isoleren.

Dat soort producten zijn aardoliederivaten, dus niet eeuwig voorradig en het productieproces is erg belastend voor het milieu. Bovendien is het allesbehalve afbreekbaar en dus niet duurzaam op lange termijn.

 Lisa Van Damme

Stro is een natuurlijk afvalproduct van de voedingsindustrie. Jaarlijks worden er in Amerika honderdduizenden tonnen vernietigd, mét bijbehorende CO2-uitstoot. Het wordt tijd dat we afval anders gaan bekijken en ons eerst afvragen of we daar niet iets nuttigs mee kunnen doen, voor we onnodig synthetische materialen inzetten.

Wonen in plastic zakken

Latex Voor Badkamer 24 nachrichtentraplif - latex voor badkamer
Latex Voor Badkamer 24 nachrichtentraplif – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: nachrichtentraplift.info

In de bio-ecologische woning zijn zo goed als geen synthetische materialen te vinden. Zelfs de vloeropbouw bestaat uit ‘ademende’ lagen. In plaats van plastic zit er onder de chape een kurklaag met daaronder een schelpenlaag. ‘Klassieke woningen worden vaak opgebouwd als een kooi van Faraday, er is geen contact met de bodem en de omgeving. Supergeïsoleerde muren en daken laten geen energie verloren gaan, maar anderzijds laten ze ook geen energie van buiten naar binnen komen, waardoor het binnenklimaat ongezond wordt. Niet verwonderlijk dat mensen in staal- en betonwoningen vaak klagen over vermoeidheid en een gebrek aan energie. We maken plastic zakken van onze woningen en dat moeten we dan compenseren met dure en ingenieuze ventilatiesystemen. Een huis moet ademen. Je kan het zien als een “derde huid”: als je synthetische kledij draagt, dan begin je ook te zweten omdat het vocht niet weg kan. Hetzelfde geldt voor woningen die synthetisch verpakt zijn.’

Of er dan geen nadelen zijn aan bouwen met stro? ‘Je kan geen gaten boren in de muren, dus dat moet je vooraf incalculeren. Maar voor een muizenplaag hoef je niet te vrezen. Dieren eten geen stro maar hooi, en bovendien zijn de strobalen afgesloten met de leembepleistering.’

Geen latex op de muren, maar bioverf.

 Lisa Van Damme

Rechts: de passerelle onder de lichtstraat.

Nu Is Het Tijd Om De Waarheid Over Latex Voor Badkamer Te Leren Kennen Latex Voor Badkamer – latex voor badkamer
| Allowed to my own website, within this moment I will provide you with with regards to keyword. And after this, this can be the very first photograph:

20170325 - latex voor badkamer
20170325 – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: bullstore.nl

Why don’t you consider photograph earlier mentioned? is actually in which incredible???. if you’re more dedicated so, I’l l demonstrate a few picture once again down below:

So, if you would like secure these amazing graphics related to (Nu Is Het Tijd Om De Waarheid Over Latex Voor Badkamer Te Leren Kennen Latex Voor Badkamer), click on save icon to store these graphics for your computer. They are ready for save, if you love and want to get it, just click save logo on the web page, and it will be instantly saved in your desktop computer.} Finally if you desire to receive unique and recent picture related with (Nu Is Het Tijd Om De Waarheid Over Latex Voor Badkamer Te Leren Kennen Latex Voor Badkamer), please follow us on google plus or book mark this blog, we attempt our best to offer you regular up grade with all new and fresh graphics. Hope you enjoy staying right here. For many updates and recent information about (Nu Is Het Tijd Om De Waarheid Over Latex Voor Badkamer Te Leren Kennen Latex Voor Badkamer) images, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on bookmark area, We attempt to provide you with update periodically with all new and fresh shots, love your browsing, and find the best for you.

Here you are at our site, articleabove (Nu Is Het Tijd Om De Waarheid Over Latex Voor Badkamer Te Leren Kennen Latex Voor Badkamer) published .  At this time we’re pleased to announce that we have found an incrediblyinteresting contentto be reviewed, namely (Nu Is Het Tijd Om De Waarheid Over Latex Voor Badkamer Te Leren Kennen Latex Voor Badkamer) Some people attempting to find specifics of(Nu Is Het Tijd Om De Waarheid Over Latex Voor Badkamer Te Leren Kennen Latex Voor Badkamer) and definitely one of them is you, is not it?

fascinerend latex voor badkamer plan | Beste Home Design Gallery ..
fascinerend latex voor badkamer plan | Beste Home Design Gallery .. | latex voor badkamer

Image Source: kamerinspiratie.nl

Muurverf Badkamer Gamma Luxe Gamma Badkamer Latex Devolonter ..
Muurverf Badkamer Gamma Luxe Gamma Badkamer Latex Devolonter .. | latex voor badkamer

Image Source: rappguide.com

HORNBACH Speciaal latex glans wit 24 l kopen bij HORNBACH - latex voor badkamer
HORNBACH Speciaal latex glans wit 24 l kopen bij HORNBACH – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: hornbach.nl

20170325 - latex voor badkamer
20170325 – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: twenga.com

20170315 - latex voor badkamer
20170315 – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: deco-solutions.com

20170315 - latex voor badkamer
20170315 – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: gamma.be

Latex Voor Badkamer 24 nachrichtentraplif - latex voor badkamer
Latex Voor Badkamer 24 nachrichtentraplif – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: nachrichtentraplift.info

GAMMA | Histor muurverf badkamer tin 24 liter kopen? | Muurverf  - latex voor badkamer
GAMMA | Histor muurverf badkamer tin 24 liter kopen? | Muurverf – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: gamma.nl

Beautiful Latex Voor Badkamer Pictures - Matkin.info - matkin
Beautiful Latex Voor Badkamer Pictures – Matkin.info – matkin | latex voor badkamer

Image Source: entellics.com

20170407 - latex voor badkamer
20170407 – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: webshopapp.com

Badkamer spuiten (latex aircoat) - YouTube - latex voor badkamer
Badkamer spuiten (latex aircoat) – YouTube – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: ytimg.com

Antischimmelverf voor badkamer en douche van schildersverfonline
Antischimmelverf voor badkamer en douche van schildersverfonline | latex voor badkamer

Image Source: mijnwebwinkel.nl

20170315 - latex voor badkamer
20170315 – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: verftips.be

Badkamer verven | Badkamer verven tips | Badkamer verven voordelen - latex voor badkamer
Badkamer verven | Badkamer verven tips | Badkamer verven voordelen – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: ikknapmijnhuisop.nl

Gamma Badkamer Latex: Wandtegels badkamer gamma brigee ..
Gamma Badkamer Latex: Wandtegels badkamer gamma brigee .. | latex voor badkamer

Image Source: gamma.nl

Albastine Badkamer Keuken Muurverf - Verf Goedkoper - latex voor badkamer
Albastine Badkamer Keuken Muurverf – Verf Goedkoper – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: webshopapp.com

GAMMA | GAMMA latex badkamer en keuken wit 24,24 liter kopen ..
GAMMA | GAMMA latex badkamer en keuken wit 24,24 liter kopen .. | latex voor badkamer

Image Source: gamma.nl

Muurverf Badkamer Flexa Home design ideeën en meubilair inspiraties - latex voor badkamer
Muurverf Badkamer Flexa Home design ideeën en meubilair inspiraties – latex voor badkamer | latex voor badkamer

Image Source: gamma.nl

Gallery for Nu Is Het Tijd Om De Waarheid Over Latex Voor Badkamer Te Leren Kennen Latex Voor Badkamer

Leave a Reply