Bidets Villeroy
Bidets Villeroy | un bidet

Je Zult Nooit Deze Bizarre Waarheid Achter Een Bidet Geloven Un Bidet

24 views

Door Romi de Jong

Bidets Villeroy  - un bidet
Bidets Villeroy – un bidet | un bidet

Image Source: villeroy-boch.be

In het culturele aanpassingsproces hoort behalve wonen, werken, wassen, boodschappen doen, eten en sporten, natuurlijk ook de kapper. Ik moet denken aan manlief Heinz, die bij de Turkssprekende kapper in Rotterdam tot zijn schrik ineens met een vlammende aansteker zijn oorharen verwijderd zag worden. Of onze goede vriend Daan die bij dezelfde kapper pontificaal in de etalage gezet en geknipt werd zodat tenminste iedereen hem zou zien zitten.

Enfin, Heinz laat zich al tijden knippen in Phnom Penh en behalve dat ze hem soms een vreemd kuifje knippen, geen verrassingen. Ik ben ook eigenlijk niet bang dat ze mijn haar verpesten. Dat lijkt namelijk in niets op een “sieraad voor de vrouw” en heeft dat ook nooit gedaan. Anders dan alle vrouwen hier heeft het ook nooit een respectable lengte bereikt. Het is meer de angst voor vlammende aanstekers, pijn, de halve dag kwijt zijn en onverwachts massages, kleurspoelingen, extensies, krullen, nagelbehandelingen en haarverwijdering-op-andere plaatsen te krijgen.

Démonter un bidet - Le Roi de la Bricole - un bidet
Démonter un bidet – Le Roi de la Bricole – un bidet | un bidet

Image Source: leroidelabricole.fr

Vogelflats
Ik wil me niet laten kennen dus ga op de fiets op zoek naar een dameskapper in onze wijk. De eerste die ik tegenkom is afgeladen vol omdat er een offeringsritueel gaande is. Bij de tweede word ik door zes paar vrouwenogen aangekeken. Als ik zeg “Cut sa” (haar knippen) gebaart er eentje dat ik binnen mag komen. Eenmaal in de stoel duurt het niet lang voor we door hebben dat mijn kapster maar een paar woorden Engels spreekt, en ik een paar woorden Cambodjaans. Ze zegt iets met “saboe” (zeep) en ik zeg dat dat goed is. Ik weet wel zeker dat ze nog nooit een witte westerling geknipt heeft, en dan kan ze tenminste even voelen met wat voor haar ze te maken heeft voor ze de schaar erin zet.

Net als ik me bedenk dat ik nergens een ligstoel met wasbak heb gezien, verschijnt ze achter me en knijpt rechtstreeks op mijn hoofd een hoeveelheid shampoo waar ik normaal een hele week mee doe. Als een grote groenige vogelflats ligt dat op mijn droge haar, en ik vraag me af hoe het nu verder moet. De verrassing zit in de tweede shampoofles: water! De hoeveelheid schuim is enorm, en hoewel de uitgebreide hoofd-, nek- en schoudermassage lekker is, kan ik het toch niet helpen dat ik me zorgen maak hoe dat schuim uit mijn haar moet.

Bidets Villeroy  - un bidet
Bidets Villeroy – un bidet | un bidet

Image Source: villeroy-boch.be

King of bathroom hygiëne
De kapster gebaart dat ik uit de stoel moet komen en wijst me de ligstoel met wasbak, er staan er notabene twee recht achter mij. Het zijn maar korte stoelen, waarin ik met opgetrokken benen lig, en er is ook geen neksteun, dus echt comfortabel is het niet, maar de shampoo zal in ieder geval uitgespoeld worden. En uitgespoeld wordt het… met de king of bathroom hygiene, hier in Cambodja alom tegenwoordig: de bum gun (ook wel bidet douche)! Nog een keer een uitgebreide hoofdmassage, nog een shampootje, weer uitspoelen, weer massage, en dan eindelijk de handdoek. Ze droogt mijn haar en legt (per ongeluk? dacht ik nog even) een handdoek over mijn ogen. En dan krijg ik opeens klappen op mijn voorhoofd! Niet met de vlakke hand, maar met de handen tegen elkaar, als in gebed, en dan met de zijkant van de handen klap!klap! op mijn voorhoofd.

Klappen en knippen
Terug in de kappersstoel krijg ik nog wat klappen op mijn achterhoofd. En dan verwacht ik dat er eindelijk geknipt zal gaan worden. Maar eerst wordt er geföhnd, wat me lastig knippen lijkt, maar ach, ik ben geen kapper. Ze ontdekt wel dat mijn dunne droge haar nogal makkelijk wappert in wind van de fan, dus die gaat uit. En dan volgt het knippen… Van alles wat deze kapster kan, knippen hoort er niet bij. Het is steeds links en rechts ongelijk van lengte en zo gaat er gaandeweg steeds meer af. Meest vervelend is dat ze zo’n beetje haartje voor haartje knipt, dus ik zie mijn dagprogramma voor mijn ogen verschrompelen.

Question problème plomberie maison - Enlever bidet salle de bain ..
Question problème plomberie maison – Enlever bidet salle de bain .. | un bidet

Image Source: forum-plomberie.com

Eat water
Ze heeft lang nagedacht voor ze vraagt: “You like to eat water?” waarop ik blij antwoord “dja, hoop tuk” (“hoop” kun je voor eten en drinken zeggen, het beste had ik “puk” gezegd, wat je echt alleen voor drinken gebruikt). Eén van de meisjes die al die tijd al bezig is geweest met zichzelf op te tutten (inclusief haarextensies – en ik maar denken dat ze hier allemaal van dat mooie dikke lange haar hebben!) gaat speciaal een flesje water bij de buren kopen.

Mijn afgeknipte haren worden met de handdoek van me afgeslagen, eerst door m’n kapster, en later komt een ander meisje me ook nog even overal, ook op de borst, met de handdoek slaan. Omdat ik aardig terug wil doen vanwege het watertje, mag ze me ook nog met de stijltang doen – waarmee ze effectief niets bereikt, mijn steile haar zit alleen maar steiler tegen mijn hoofd geplakt. De fan is weer aan, of ik nog haarlak wil. Ik zeg maar weer ja en ze spuit het zo tegen de wind in op mijn kruin.

UN กำหนดให้ 23 พฤศจิกายน เป็น วันสุขาโลก - un bidet
UN กำหนดให้ 23 พฤศจิกายน เป็น วันสุขาโลก – un bidet | un bidet

Image Source: kapook.com

Iedereen komt kijken, en ze zeggen allemaal “sa aad” (mooi) tegen m’n kapster, die oprecht een beetje trots kijkt. De kosten: 2 dollar en 75 cent. Ik voel zes paar ogen in mijn rug prikken als ik de smalle winkel uitloop en spring snel op de fiets om me door Heinz, die in een koffietentje op me zit te wachten, te laten vertellen dat ik hem met dit haar aan de zus van zijn moeder doe denken.
zucht

Je Zult Nooit Deze Bizarre Waarheid Achter Een Bidet Geloven Un Bidet – un bidet
| Delightful for you to my personal blog, in this time I’ll demonstrate regarding keyword. Now, this is the first graphic:

M.I.B
M.I.B | un bidet

Image Source: staticflickr.com

How about image preceding? can be of which remarkable???. if you think therefore, I’l m teach you a number of photograph once more underneath:

So, if you would like receive these awesome photos regarding (Je Zult Nooit Deze Bizarre Waarheid Achter Een Bidet Geloven Un Bidet), press save button to download these photos for your computer. These are available for obtain, if you appreciate and want to get it, click save symbol on the post, and it’ll be instantly down loaded in your laptop.} Lastly if you desire to obtain new and the latest image related with (Je Zult Nooit Deze Bizarre Waarheid Achter Een Bidet Geloven Un Bidet), please follow us on google plus or bookmark this website, we attempt our best to provide daily up-date with fresh and new pictures. Hope you like staying here. For most upgrades and latest news about (Je Zult Nooit Deze Bizarre Waarheid Achter Een Bidet Geloven Un Bidet) shots, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark section, We try to provide you with up grade regularly with all new and fresh pictures, enjoy your exploring, and find the perfect for you.

Here you are at our website, articleabove (Je Zult Nooit Deze Bizarre Waarheid Achter Een Bidet Geloven Un Bidet) published .  Nowadays we are delighted to announce we have found a veryinteresting nicheto be discussed, namely (Je Zult Nooit Deze Bizarre Waarheid Achter Een Bidet Geloven Un Bidet) Most people attempting to find specifics of(Je Zult Nooit Deze Bizarre Waarheid Achter Een Bidet Geloven Un Bidet) and of course one of these is you, is not it?

P1540436 - un bidet
P1540436 – un bidet | un bidet

Image Source: staticflickr.com

Come riparare un bidet che gocciola - Perde acqua il bidet ..
Come riparare un bidet che gocciola – Perde acqua il bidet .. | un bidet

Image Source: i2.wp.com

Quando Un Francese Mette Il Bidet in Bagno ORA EN | Meme ..
Quando Un Francese Mette Il Bidet in Bagno ORA EN | Meme .. | un bidet

Image Source: onsizzle.com

C - un bidet
C – un bidet | un bidet

Image Source: wikihow.com

Un bidet triste - un bidet
Un bidet triste – un bidet | un bidet

Image Source: divertissonsnous.com

Enlever bidet - branchement lave linge - un bidet
Enlever bidet – branchement lave linge – un bidet | un bidet

Image Source: bricoleurdudimanche.com

un bidet nella doccia di 23 cm mai visto!!!! - Picture of Hotel ..
un bidet nella doccia di 23 cm mai visto!!!! – Picture of Hotel .. | un bidet

Image Source: tripadvisor.com

un bide o bidet - www.scutreclu.uphero
un bide o bidet – www.scutreclu.uphero | un bidet

Image Source: blogspot.com

Le bidet, à la fois désuet et dans l’air du temps | Styles de Bain – un bidet | un bidet

Image Source: stylesdebain.fr

Comment Utiliser Un Bidet - Maison Design - Goflah - La Maison Idéale - un bidet
Comment Utiliser Un Bidet – Maison Design – Goflah – La Maison Idéale – un bidet | un bidet

Image Source: lamaisonideale.info

P1540444 - un bidet
P1540444 – un bidet | un bidet

Image Source: staticflickr.com

Comment choisir son robinet de bidet ? - Carnet d - comment ..
Comment choisir son robinet de bidet ? – Carnet d – comment .. | un bidet

Image Source: lamaisonideale.info

Démonter un bidet - un bidet
Démonter un bidet – un bidet | un bidet

Image Source: pinimg.com

How to Use a Bidet: 23 Steps (with Pictures) - wikiHow - un bidet
How to Use a Bidet: 23 Steps (with Pictures) – wikiHow – un bidet | un bidet

Image Source: wikihow.com

23 best bidet images on Pinterest | Bathroom, Bathrooms and ..
23 best bidet images on Pinterest | Bathroom, Bathrooms and .. | un bidet

Image Source: pinimg.com

avec un bidet! - Picture of Hotel delle Nazioni, Rome - TripAdvisor - un bidet
avec un bidet! – Picture of Hotel delle Nazioni, Rome – TripAdvisor – un bidet | un bidet

Image Source: tripadvisor.com

Gallery for Je Zult Nooit Deze Bizarre Waarheid Achter Een Bidet Geloven Un Bidet

Leave a Reply