Gamma Badkamer Plankje ~ pussyfuck for .
Gamma Badkamer Plankje ~ pussyfuck for . | badkamer plankje

Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Plankje Nooit Geloven Badkamer Plankje

20 views

De gevolgen van aardbevingen laten diepe sporen achter bij Wiard Kraak (36) en Margreet Kadijk (29). Al bijna anderhalf jaar wonen ze met hun zoontjes in een container van 140 vierkante meter op het erf van hun akkerbouwbedrijf in Garrelsweer.

Gamma Badkamer Plankje ~ pussyfuck for
Gamma Badkamer Plankje ~ pussyfuck for | badkamer plankje

Image Source: maxshopping.nl

Het gezin moest in de herfst van 2016 hun rijksmonumentale boerderij verlaten, nadat de NAM deze onveilig verklaarde vanwege aardbevingsschade. ‘Hoe het verder moet? Wij hebben geen idee.’

‘Is ons huis nu ingestort?’ vroeg hun oudste zoon van vier jaar, toen maandag 8 januari rond 15 uur de aarde in Garrelsweer trilde. ‘Hoe klein ze ook zijn, ze krijgen heel veel mee’, zegt Margreet Kadijk. ‘Ook zij vinden het niet fijn wonen en willen terug naar de oude plek.’

Wiard Kraak is de zesde generatie Kraak op de monumentale dwarshuisboerderij uit 1883, een zichtlocatie vanaf de provinciale weg van Groningen naar Delfzijl. Kraak en Kadijk kwamen in 2012 op het bedrijf van zijn ouders. Naast 60 hectare akkerbouw hebben ze in de voormalige pluimveeschuur een caravanstalling.

Generaties lang is er veel liefde in gestopt om het te onderhouden

Ook is hij als zzp’er aan het werk bij andere boeren. Maar daar komt de laatste jaren minder van terecht dan dat hij zou willen. ‘Wekelijks zijn wij twee dagen met de gevolgen van de aardbevingen bezig.’ Kadijk is verpleegkundige en werkt 24 uur per week.

Een dag eerder, enkele kilometers noordelijker. Akkerbouwer IJsbrand Havinga in Zeerijp wijst naar scheuren in buitenmuren van zijn woning die na de laatste aardbeving zijn ontstaan. De opstallen en woning staan sinds een half jaar te koop. De ondernemer ziet meer toekomst in Loppersum, waar hij wel uitbreidingsmogelijkheden heeft. De panden zijn inmiddels onder voorbehoud verkocht, maar de vraag is of de potentiële koper zijn eigen huis na de aardbeving kan verkopen.

Badkamer en Sanitair - Houtmerk.nl - Massieve houten bladen en ..
Badkamer en Sanitair – Houtmerk.nl – Massieve houten bladen en .. | badkamer plankje

Image Source: houtmerk.nl

Heel vervelend, maar hij heeft nog geluk gehad, zegt Havinga. ‘Mijn nieuwe buren wonen in een keet op hun erf omdat hun rijksmonument te onveilig is. De boerderij ziet er keurig netjes uit. Generaties lang is er veel liefde in gestopt om het te onderhouden. Maar de gevolgen van de aardbeving zijn een uitputtingsslag voor deze ondernemers geworden.’

Kadijk en Kraak knikken, als ze het verhaal van hun nieuwe buurman aanhoren. Ze voelen zich machteloos. ‘Slopen van de boerderij is doodzonde’, stellen ze, terwijl ze moeiteloos drie families opnoemen van wie de huizen vanwege de aardbevingsschade tegen de vlakte zijn gegaan of gaan.

‘Onze boerderij mag niet zomaar worden gesloopt. Het gaat om een rijksmonument; zowel de woning als de aangrenzende schuren. Maar zo is er ook geen toekomst. Mijn vader was altijd bezig met het onderhoud. Hij schilderde alles, zowel de binnen- als de buitenkant. Het is maar goed dat wij nu op het bedrijf zitten en de strijd moeten voeren.’

Maar ook de jongere generatie stak veel energie en geld in onderhoud in de korte tijd die ze op de boerderij zaten. Zo renoveerden ze de badkamer grondig, maar ook daar zitten de scheuren inmiddels in de muren. Het toilet moeten ze in amper vier jaar tijd twee keer opnieuw betegelen vanwege schade.

De familie heeft inmiddels een heel dossier aan schaderapporten opgebouwd. In 1998 is de eerste schade erkend, maar ook in 2001, 2003, 2006, 2009 en 2012 na de zware beving in Huizinge was er grote schade aan de gebouwen. Dat werd een jaar later door de NAM hersteld, maar op een heel verkeerde manier, vindt het stel.

‘Wat is niet stuk? Er zijn wokkels in het pand geplaatst, die niet samengaan met het voegwerk. Hierdoor krijg je condensatie en oxidatie. Het hele huis is vochtig en zit vol schimmel. De brandmuren zijn zwaar beschadigd. Om verder te kijken is de wandbeplating in de gang verwijderd, maar iets nieuws is er niet voor teruggekomen’, zegt Kadijk.

Opbergruimte in de badkamer, inspirerende ideeën - badkamer plankje
Opbergruimte in de badkamer, inspirerende ideeën – badkamer plankje | badkamer plankje

Image Source: homify.com

‘In de grote kelder waar we eerst de was ophingen en voorraad opsloegen, staat 30 centimeter water, vermoedelijk door een verandering in de grondwaterstand en een kapotte fundering. Ook zorgden de schoorstenen op het dak voor een acuut onveilig situatie.’ En dan resoluut: ‘Wij willen niet met twee kleine kinderen op een houten plankje boven alle vocht en schimmel wonen.’

De schoorstenen zijn vorig jaar verwijderd. Een oplossing voor het vochtprobleem is minder eenvoudig. ‘De Rijksdienst adviseert om een wand voor de vochtige muren te spijkeren. Maar daarmee is de vocht natuurlijk niet weg.’

Nog niet zo lang geleden is er in de kelder een automatische waterpomp geplaatst en zijn de stopcontacten die erbij bungelden vanwege het verwijderen van de wandbeplating verwijderd. Een noodoplossing, stelt Kraak. ‘Wanneer we dat niet deden, dan voldeden we niet meer aan de eisen voor een brandverzekering. Als er dan iets gebeurt, ben je nog verder van huis.’

De schade beperkt zich niet tot het huis. De oude koestal die grenst aan de woning, telt zestig palen die het gebouw stutten. In de pluimveestal zitten ‘honderden’ scheuren.

De grootste frustratie is volgens het tweetal dat partijen als de NAM, de Nationaal Coördinator Groningen, maar ook het Centrum Veilig Wonen van alles toezeggen, maar niets nakomen.

‘Er zou een bodemonderzoek komen, een onderzoek of het bouwkundig versterkt kan worden. Dat is allemaal nog niet gebeurd. Partijen hebben ons beloofd om de kosten voor de dubbele vaste lasten te vergoeden. Ze wijzen met de vinger naar elkaar en betalen nu niets. Want ook de boerderij moet vanwege de vochtproblematiek worden verwarmd. En ten slotte zijn ze al vanaf 2015 bezig met een schaderapport dat er ook nog steeds niet is, zegt Kadijk.

Stacaravan Badkamer plankje ivoor - Mijn Stacaravan Onderdelen - badkamer plankje
Stacaravan Badkamer plankje ivoor – Mijn Stacaravan Onderdelen – badkamer plankje | badkamer plankje

Image Source: mijnstacaravanonderdelen.nl

‘Wij hebben een bedrijf, het is een rijksmonument, het is verkeerd hersteld en het ligt in het epicentrum, waardoor de kosten enorm zullen zijn voor de NAM ‘, verklaart Kadijk waarom ze nog niet verder zijn gekomen. ‘Wat dat betreft hebben we de jackpot gewonnen.’

Het stel was net weer in overleg met de NAM over de schade, toen in maart vorig jaar het schadeprotocol naar de prullenbak werd verwezen. De NAM had te veel invloed op het protocol, vonden de Groningers.

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is in overleg met de regio om tot een nieuw en door de regio gedragen schadeprotocol te komen.

Kadijk en Kraak geloven er niet meer zo in. ‘Iedereen belooft van alles, maar er komt niets van terecht. De partijen laten ons in de steek. Ons hele leven staat stil, zowel privé als bedrijfsmatig. Het is behelpen in een container met twee kleine kinderen. We hadden een mooie ruime badkamer en grote keuken. We hebben nu maar twintig minuten warm water voor vier personen om te kunnen douchen. De bank is stuk, maar we kopen geen nieuwe, want we hebben geen idee hoe en waar onze toekomst eruitziet’, wijst Kadijk naar het meubelstuk.

Kraak vult aan: ‘Moeten we investeren in asbestsanering, wind- en zonne-energie als we niet weten welke kant het opgaat?’ Hun laatste strohalm is de rechtsbijstandsverzekering die ze onlangs hebben ingeschakeld. ‘Ogenschijnlijk zijn wij rustig. Maar van binnen koken we. Met de NAM trek je aan een dood paard. We gaan met een advocaat praten hoe we verder moeten’, laat Kadijk weten.

Hoe hun leven er over enkele jaren uit ziet? De twee moeten het antwoord schuldig blijven. ‘Voor hetzelfde geld zitten we hier nog in de container, maar we hopen natuurlijk van niet.’

Badkamer Plank # Naxya
Badkamer Plank # Naxya | badkamer plankje

Image Source: beniersbadkamers.nl

De Nationaal Coördinator Groningen wil niet op individuele zaken reageren.

Tienke Wouda is coördinerend redacteur Regio. Ze schrijft over Friesland en Groningen en de verbrede landbouw.

Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Plankje Nooit Geloven Badkamer Plankje – badkamer plankje
| Allowed to help our website, in this particular time period I will provide you with in relation to keyword. And from now on, this can be a primary picture:

Badkamer Plankje – artsmedia
Badkamer Plankje – artsmedia | badkamer plankje

Image Source: gerritsmainterieur.nl

Think about picture earlier mentioned? is actually that will wonderful???. if you think maybe consequently, I’l d teach you a number of photograph all over again below:

So, if you wish to acquire all these awesome photos about (Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Plankje Nooit Geloven Badkamer Plankje), simply click save button to download these graphics in your personal computer. They’re prepared for obtain, if you love and want to get it, simply click save symbol in the web page, and it’ll be instantly down loaded to your home computer.} As a final point in order to receive new and latest picture related with (Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Plankje Nooit Geloven Badkamer Plankje), please follow us on google plus or bookmark this blog, we try our best to provide regular up-date with all new and fresh photos. We do hope you like staying here. For some upgrades and latest news about (Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Plankje Nooit Geloven Badkamer Plankje) graphics, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark section, We attempt to give you up grade regularly with all new and fresh photos, love your browsing, and find the best for you.

Thanks for visiting our site, articleabove (Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Plankje Nooit Geloven Badkamer Plankje) published .  Nowadays we are delighted to announce that we have found an extremelyinteresting topicto be discussed, namely (Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Plankje Nooit Geloven Badkamer Plankje) Lots of people searching for specifics of(Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Plankje Nooit Geloven Badkamer Plankje) and of course one of these is you, is not it?

Gamma Badkamer Plank – devolonter
Gamma Badkamer Plank – devolonter | badkamer plankje

Image Source: devolonter.info

Badkamer Plankje: Opknappen badkamer
Badkamer Plankje: Opknappen badkamer | badkamer plankje

Image Source: alicdn.com

Badkamer Plankje ~ Beste inspiratie voor interieur design ..
Badkamer Plankje ~ Beste inspiratie voor interieur design .. | badkamer plankje

Image Source: sanitair-enz.nl

20170407 - badkamer plankje
20170407 – badkamer plankje | badkamer plankje

Image Source: depot-design.eu

Badkamer Plankje: Opknappen badkamer
Badkamer Plankje: Opknappen badkamer | badkamer plankje

Image Source: badkamers-voorbeelden.nl

Vipp 18 Planchet - Gerritsma Interieur Vipp partner store - badkamer plankje
Vipp 18 Planchet – Gerritsma Interieur Vipp partner store – badkamer plankje | badkamer plankje

Image Source: gerritsmainterieur.nl

Badkamer Plankje ~ Beste Inspiratie voor Huis Ontwerp - badkamer plankje
Badkamer Plankje ~ Beste Inspiratie voor Huis Ontwerp – badkamer plankje | badkamer plankje

Image Source: bad-winkel.nl

18 tips om van je badkamer een fijnere ruimte te maken - Sante
18 tips om van je badkamer een fijnere ruimte te maken – Sante | badkamer plankje

Image Source: sante.nl

20170322 - badkamer plankje
20170322 – badkamer plankje | badkamer plankje

Image Source: wordpress.com

Leuke houten balken als plankjes - Interieur | Pinterest - Houten ..
Leuke houten balken als plankjes – Interieur | Pinterest – Houten .. | badkamer plankje

Image Source: pinimg.com

Gallery for Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Plankje Nooit Geloven Badkamer Plankje

Leave a Reply